martes, 7 de mayo de 2013

1) Robots industriales.
Los robots indutriales se utilitzan tipicamente en fábricas e industrias para la realitzación de productos en serie, de calidad y de manera económica (por ejemplo, en fábricas de automóviles).
2) Andrides.
Son robots que intentan asemejarse a los seres humanos. Su función es puramente experimental y divulgativa, y sólo se suelen ver en ferias y exposiciones.
3) Robots para aplicaciones médicas.

jueves, 4 de abril de 2013

Emissió i recepció de ràdio i televisió

La televisió i la radio son mitjans de comunicació amb un coeficient més alt de penetració, ja que arriben al 100% de la població.
Es basen en l'emissió d'ones electromagnètiques des d'una estació emissora, situada normalment a prop del centre de producció, a estacions receptores diverses. Per assolir la cobertura màxima possible, s'utilitzen estacions repetidores intermèdies que salven els accidents geogràfics.
Através de satel·lit.                                           Televisió digital terrestre (TDT).      Transmissió per cable: 
Les estacions receptores necessiten una                                                                   Per mitja d'un desple-
antena parabòlica i un descodificador.                                                                      gament.

lunes, 4 de marzo de 2013

ACTIVITATS


1

Una encuesta es un estudio observacional en el cual el investigador busca recaudar datos por medio de un cuestionario prediseñado, y no modifica el entorno ni controla el proceso que está en observación (como sí lo hace en un experimento).


















2
a) Saps per a què serveix un receptor GPS?
Per a guiarte amb el cotxe cap on vagis.
b) Quina utilitat té per a un conductor que es mou per carrers o carreteres que li són desconeguts?
Per arribar amb facilitat al lloc k tingui k anar.
c) Altres vehicles, com ara vaixells o avions, per a què fan servir el GPS?
 Per arribar a les seves rutes.

QUI VA INVENTAR EL TELÈFON?

Durant molts anys, s'ha pensat que l'inventor del telèfon era la persona que va patentar l'any 1876, el nord-americà Alexander G. Bell (1847-1922).


http://www.youtube.com/watch?v=Rj3yxAweSAc

lunes, 25 de febrero de 2013

PROJECTE DE LA UNITAT: circuit amb portes lògiques


Els displanys de set seguiments se solen comercialitzar amb un codificador amb cosificador BCD (decimal codificat binari) incorporat.
Com que serà el nostre actuador, assignarem una funció lògica a cadascun dels seus terminals.

martes, 12 de febrero de 2013

Control d'un sistema domòtic

L'exercici es bassa en fer un circuit amb portes NOT, OR i AND, si la temperatura esta baixa s'encendra el calefactor a no ser que la finestra este oberta i també es fa fosc bé sifui pels núbols o perquè s'inicia el vespre.

lunes, 21 de enero de 2013

Portes lógiques: accionar una premsa



El problema que hem de resoldre és aquest: un obrer que està treballant en una premsa ha de col·locar-hi una xapa metàl·lica i, després, accionar-la per donar forma a la xapa. La premsa tornarà a la seva posició d'origen per un sistema de contrapesos.

lunes, 14 de enero de 2013

Plantejament digital de problemes tecnològic




1. Identifica cada element de maniobra (control) amb una variable. 
La variable tan sols pot adoptar els valors 0 (obert) i 1 (tancat). En el cas nostre, A i B són els interruptors.
2. Identifica cada actuador amb una funció.
Cada funció també prendrà únicament dos valors, depenent dels que adoptin les variables. En aquest cas, els valors 0 i 1 de la funció correspondran, respectivament, als estats ''parat''.
3. Elaborar la taula de veritat dels actuadors.
La taula recull tots els valors que pot prendre una funció lògica segons els valors que adoptin les variables lògiques de les quals depèn.
4. Expressar algebraicament les funcions lògiques.
Al nostre circuit, els valors que pren la funció M es poden obtenir multiplicant ''booleanament'' els valors que adopten les variables lògiques A i B. Per tant, la funció M es pot expressar així: M = A · B.



VARIABLES

FUNCIÓ
A
B
M
0
0
0
             0
1
0
1
0
0
1
1
1